Activiteiten

Bij ons ontdoe je je van alle luxe en leef je op het ritme van de natuur, net als honderd jaar geleden. Weg van alle moderne comfort ervaar je weer de essentie, kom je tot rust en maak je tijd voor elkaar. Barak de Vinck is ook als stilteplek een ideale locatie om je te focussen als auteur, bedrijfsleider, acteur, genieter…

En dat betekent helemaal niet dat je je gaat vervelen. Integendeel!

In de barak

In de barak liggen gezelschapspelen en kaartspelen te wachten voor uren speelplezier met het ganse gezin.

Je kan ook snuisteren in de boeken en de rijke geschiedenis van de “Baron van Bellewaerde” is nooit ver weg. Bovendien vind je in de kasten voldoende suiker, bloem, water en eieren om de perfecte cake te bakken met de oven van ESSE Ironheart.

Intussen laat je water koken op de houtkachel voor de lekkerste kop koffie, die je uiteraard opgiet over de koffiebonen die je net zelf met de hand hebt gemalen. Je dag kan niet meer stuk met zo’n lekker slow koffie en de bijhorende ambachtelijke cake!

Activiteiten
Activiteiten
Rond de barak

Rond de barak is er een kruidentuin, een sneukelhaag, een boomgaard én een speelweide van 1 ha, waar kinderen kunnen ravotten, rennen, en in bomen klimmen.

Hier mogen kinderen nog eens echt kind zijn, en spelen tot de zon ondergaat. Of helpen ze liever met mama of papa, brandhout verzamelen voor de kachel ‘s avonds?

De hangmatten en ligzetels met zicht op de prachtige Bellewaerdevallei zullen jong en oud bekoren. De dexterkoeien en suffolkschapen in de weide maken het plattelandsplaatje compleet.

De omgeving van de barak

De omgeving van de barak is dit het summum voor iedere natuurliefhebber. Vanuit de barak kan je starten voor een deugddoende wandeling naar het kraterbos op Bellewaerde Ridge, waar er nog 16 originele kraters uit WOI goed bewaard zijn, maar waar honderd jaar later talrijke vogels hun nieuwe thuis vinden.

Maar je kan ook de andere kant op, naar de Gasthuisbossen, voor een wandeling van 7 km door de Zillebeekse natuur. Aan de hand van een mooi verhaalboek “De allerlaatste getuigen” kan je de rijke geschiedenis van de Groene Ieperboog ontdekken. Of stop je liever eens bij de buren van Hooge Crater museum? Je mag dit uniek privaat museum gratis bezoeken als je in de barak logeert. Je kan er ook je honger en dorst lessen in het gezellige museumcafé.

Pretpark Bellewaerde en zwembad Bellewaerde Aqua zijn een feest voor jong en oud en liggen op wandelafstand van de barak. Vraag naar je kortingskaarten bij Ilse en Niek.

Ook Toerisme Ieper en Toerisme Westhoek hebben heel wat te bieden voor ontspannende activiteiten.

Activiteiten