Barakkelingen

Ervaringen van 3 types bezoekers

gezin met jonge kinderen

Hanne en Kevin verbleven in de barak eind oktober met Suzan en Phil, hun twee kinderen van 5 en 7 jaar.

Waarvan hebben jullie het meest genoten?

Het centrale stuk in de barak is echt wel de kachel. Het leven draait rond die kachel: ’s ochtends staken we eerst de kachel aan om water voor de koffie op te warmen, ’s middags kookten we erop en ’s avonds konden we ons gezellig aan de kachel warmen in de al koude oktoberavonden. Die kachel zorgt op die manier mee voor de onthaasting. We waren ’s morgens ook tamelijk vroeg wakker dankzij het zonlicht en op zondag maakten we een aangename ochtendwandeling in de Gasthuisbossen. Toen we terugkwamen, was er nog tijd genoeg over om het middageten op het gemak klaar te maken, op de kachel uiteraard.

Hadden de kinderen problemen om zich aan te passen?

Ze keken er vooral heel erg naar uit, vooral onze zoon die heel erg in de geschiedenis van WOI geïnteresseerd is. Onze dochter was eerst wat sceptisch, vooral uit onwetendheid, maar van zodra we daar waren, vond ze ook snel haar weg. Alleen dat toilet hé… Voor de rest hebben ze zich erg geamuseerd in de tuin, met de gezelschapsspelletjes, met kleuren, met alleen naar het kraterbosje te gaan langs de heel erg verkeersluwe, doodlopende Bellewaerdestraat, de cake uit de oven, de pannenkoeken van op de stoof…

Wat hebben jullie het meest gemist?

Een verblijf van slechts twee nachten is eigenlijk bijna te kort om veel te missen, maar ’s avonds misten we wel wat licht om te kunnen lezen als de kinderen al in bed zaten. Sommigen misten ook een modern toilet, maar dat kon makkelijk verholpen worden bij de uitstappen overdag (naar Bellewaerde Aquapark, stad Ieper en het Hooge Crater Museum).

Welke kernwoorden passen het best bij jullie verblijf?

houtkachel – wandelen – zwemmen – buiten afwassen

Zijn jullie verwachtingen voldaan?

Zeer zeker. Het aanpassen aan het minder luxueuze leven verliep zelfs beter dan verwacht. Een volgende keer zouden we liever zelfs langer in Barak de Vinck verblijven om de cultuurshock tussen 1919 en nu intenser te beleven.

Zou je het andere families aanraden?

Jazeker!

gezin met een tiener

...

koppel dat op zoek is naar een stilteplaats

...